Pingstkyrkans Second Hand, Tyresö

Välkommen att fynda i vår butik och därmed hjälpa andra. Genom att handla och skänka varor bidrar du också till ett mer hållbart samhälle. Allt överskott går till vårt hjälparbete i närområdet och ut över världen. Vi samarbetar med PMU – Pingstmissionens Utvecklingssamarbete och andra kända organisationer. Vi är noga med att de medel vi förmedlar verkligen når fram.

Hitta hit
Butik
: Bollmora Gårdsväg 6
Inlämning: Bollmora Gårdsväg 4

Öppettider
Tisdagar 15-18
Lördagar 10-14

Vi tar tacksamt emot alla slags varor med några undantag. Allt ska vara helt, rent, funktionellt och användbart. Genom att lämna saker hos oss bidrar du till en bättre värld med mindre slöseri och ger ditt bidrag till de som har det sämre ställt i vår värld. 

Vad vi inte tar emot: Pianon, tjock-TV, bilbarnstolar, inbundna romaner och deckare utgivna före år 2015.

Hämtning: Möbler och andra skrymmande saker hämtar vi gratis efter överenskommelse. Boka på 08-712 90 12.
Hemkörning: av möbler och andra skrymmande saker mot en avgift av 400 kr inom närområdet (Tyresö, Haninge, Älta)
Betalning i vår butik: Vi tar kort, swish och kontanter. Varor säljs i befintligt skick och priser är satt därefter. Ingen retur eller bytesrätt.

Ta en fika i vårt trevliga café.
Där kan du även boka tid med jourhavande pastor för samtal.

Petterboda - Tyresö kommuns kretsloppscentral: Här finns en speciell inlämningscontainer (märkt Second Hand) där mindre skrymmande varor kan lämnas. 

Kontakt
Besöksadress: Bollmora Gårdsväg 6, 135 39 Tyresö   
Telefon: 08-712 90 12
Hemsida: www.masten.st
E-post: secondhand@tyresopingst.se
Bankgiro: 471-1727
Swish: 123 629 97 54

Personal
Föreståndare: Solveig Sidblad
Telefon: 08-457 09 58
Biträdande föreståndare: Sören Persson
Transport och logistik: Glenn Kruse
Vaktmästare och kontor: Ali Mohammadi, Helena Lundström

Frivilliga medarbetare:  ca 70 volontärer arbetar ideellt med att sortera, värdera, prismärka, ställa ut, sälja, hämta och lämna varor, sophantering, administration m m. Utan alla dessa, med en mångfald kompetenser, skulle inte verksamheten kunna fungera. Önskas kontakt med någon av dessa - sker det via föreståndaren.


Vår historia
Det är främst omtanken och kärleken till medmänniskor i nöd som är vår drivkraft. Second Hand började som en humanitär hjälp till Lettland i början av 1990-talet under namnet Lettlandshjälpen. Utöver insatser i Lettland har vi också gjort insatser bl a i Estland, Ukraina, Vitryssland, Östra Karelen (Ryssland), Mellanöstern och Brasilien. Vår historia finns dokumenterad i boken Kom över och hjälp oss av Tor Carlid som gavs ut i samband med vårt 20-årsjubileum 2011.

Tidigare förmedlade vi i första hand hjälp i form av kläder, mat, medicin, utrustning av olika slag, byggmaterial m m. Idag hjälper vi främst genom ekonomiska bidrag till väl etablerade hjälporganisationer. Vårt överskott går till bl a katastrofhjälp, fattigdomsbekämpning, utbildning, hälsa. Vi arbetar också i vårt eget närområde - behövande i Tyresö.PMUSecondhand_logo_enkelrad_181114_pms u Tyresö Pingstkyrka.jpg

BESÖKSADRESS
Bollmora Gårdsväg 6, 135 39 Tyresö

TELEFON
08-712 90 12

E-POST
secondhand@tyresopingst.se

BANKGIRO
471-1727

SWISH
123 629 97 54

Jobba hos oss

secondhand_stuff.png
 

Biträdande Butikschef till vår Second Hand i Tyresö

Vill du vara med och förändra liv och miljö? Då kan detta vara jobbet för dig!

Pingstkyrkan i Tyresö driver en framgångsrik Second Hand-butik tillsammans med en omfattande social verksamhet. Arbetet vilar på en kristen grund och är en del av församlingens verksamhet.

 

Nu söker vi dig som har erfarenhet av detaljhandel, försäljning och har ett stort engagemang för hållbarhet och socialt ansvar. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som stark drivkraft för service och kundbemötande. Du är butikens ansikte utåt och har kontakter med både våra samarbetspartners och våra många givare och kunder.

Du leder det dagliga arbetet i butiken tillsammans med ett stort team av medarbetare. Som biträdande butikschef behöver du vara strukturerad, tydlig i din ledarroll och gilla ett högt tempo. Du har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar. Tidigare ledarerfarenhet, gärna från ideell verksamhet, är mycket värdefull. Medarbetarna består av volontärer, anställda samt personer som genomför arbete inom ramen för olika sysselsättningsåtgärder

Du rapporterar till verksamhets/butikschef och ingår i ledningsgruppen för verksamheten. Vi utgår från att du delar vår kristna tro och är beredd att jobba i nära samarbete med församlingen.

Vår verksamhet
Vår vision är att ge mervärde åt både människor och prylar, och på så sätta bidra till ett hållbarare samhälle, kunna ge stöd åt de svaga i vår värld och vara en mötesplats i Tyresö. Allt vårt överskott går till humanitärt arbete här hemma och på olika håll i världen. Vi stöttar bland annat arbetet vid Panzisjukhuset i Kongo där årets fredspristagare Denis Mugwege är verksam.

Du ansvarar för:

 • Driva och följa upp försäljningen i Second Hand-butiken.

 • Att utveckla butikskonceptet tillsammans med butikschef, medarbetare och vår partner PMU.

 • Att planera bemanning, rekrytera och introducera nya medarbetare.

 • Sköta den dagliga arbetsledningen som t. ex mottagning av varor och transporter.

 

Erfarenhet

 • butiksarbete och försäljning

 • ledarskap i arbetsledande roll

 • arbete med social inriktning är meriterande

 

Utbildning

 • Gymnasiestudier med ekonomisk inriktning.

 • Eftergymnasiala studier med inriktning på marknadsföring, ledarskap och organisation är meriterande.

 • B-körkort

 

Personliga kvalifikationer

 • Du är en tydlig och omtänksam ledare.

 • Du gillar högt tempo och jobbar bra i team.

 • Du är social, kommunikativ och lösningsinriktad.

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med placering vid vår Second Hand-butik i Tyresö. Provanställning kan förekomma. Tillträde snarast.

 

Frågor om tjänsten besvaras av av verksamhets/butikschef, Solveig Sidblad

E-post: solveig@tyresopingst.se
Telefon: 08-457 09 58

 

Välkommen med din ansökan till solveig@tyresopingst.se snarast möjligt då dessa kommer att hanteras löpande, dock senast 2019-04-30.

 
 
 
katie-treadway-253591-unsplash.jpg