Pingstkyrkans Second Hand, Tyresö

Välkommen att fynda i vår butik och därmed hjälpa andra. Genom att handla och skänka varor bidrar du också till ett mer hållbart samhälle. Allt överskott går till vårt hjälparbete i närområdet och ut över världen. Vi samarbetar med PMU – Pingstmissionens Utvecklingssamarbete och andra kända organisationer. Vi är noga med att de medel vi förmedlar verkligen når fram.

Hitta hit
Butik
: Bollmora Gårdsväg 6
Inlämning: Bollmora Gårdsväg 4

Öppettider
Tisdagar 15-18
Lördagar 10-14

Vi tar tacksamt emot alla slags varor med några undantag. Allt ska vara helt, rent, funktionellt och användbart. Genom att lämna saker hos oss bidrar du till en bättre värld med mindre slöseri och ger ditt bidrag till de som har det sämre ställt i vår värld. 

Vad vi inte tar emot: Pianon, tjock-TV, bilbarnstolar, inbundna romaner och deckare utgivna före år 2015.

Hämtning: Möbler och andra skrymmande saker hämtar vi gratis efter överenskommelse. Boka på 08-712 90 12.
Hemkörning: av möbler och andra skrymmande saker mot en avgift av 400 kr inom närområdet (Tyresö, Haninge, Älta)
Betalning i vår butik: Vi tar kort, swish och kontanter. Varor säljs i befintligt skick och priser är satt därefter. Ingen retur eller bytesrätt.

Ta en fika i vårt trevliga café.
Där kan du även boka tid med jourhavande pastor för samtal.

Petterboda - Tyresö kommuns kretsloppscentral: Här finns en speciell inlämningscontainer (märkt Second Hand) där mindre skrymmande varor kan lämnas. 

Kontakt
Besöksadress: Bollmora Gårdsväg 6, 135 39 Tyresö   
Telefon: 08-712 90 12
Hemsida: www.masten.st
E-post: secondhand@tyresopingst.se
Bankgiro: 471-1727
Swish: 123 629 97 54

Personal
Föreståndare: Solveig Sidblad
Telefon: 08-457 09 58
Biträdande föreståndare: Emelie Hedin Villarroel
Vaktmästare och kontor: Ali Mohammadi, Helena Lundström

Frivilliga medarbetare:  ca 70 volontärer arbetar ideellt med att sortera, värdera, prismärka, ställa ut, sälja, hämta och lämna varor, sophantering, administration m m. Utan alla dessa, med en mångfald kompetenser, skulle inte verksamheten kunna fungera. Önskas kontakt med någon av dessa - sker det via föreståndaren.


Vår historia
Det är främst omtanken och kärleken till medmänniskor i nöd som är vår drivkraft. Second Hand började som en humanitär hjälp till Lettland i början av 1990-talet under namnet Lettlandshjälpen. Utöver insatser i Lettland har vi också gjort insatser bl a i Estland, Ukraina, Vitryssland, Östra Karelen (Ryssland), Mellanöstern och Brasilien. Vår historia finns dokumenterad i boken Kom över och hjälp oss av Tor Carlid som gavs ut i samband med vårt 20-årsjubileum 2011.

Tidigare förmedlade vi i första hand hjälp i form av kläder, mat, medicin, utrustning av olika slag, byggmaterial m m. Idag hjälper vi främst genom ekonomiska bidrag till väl etablerade hjälporganisationer. Vårt överskott går till bl a katastrofhjälp, fattigdomsbekämpning, utbildning, hälsa. Vi arbetar också i vårt eget närområde - behövande i Tyresö.PMUSecondhand_logo_enkelrad_181114_pms u Tyresö Pingstkyrka.jpg